Thermografisch onderzoek

Door middel van een thermografisch onderzoek kunnen visueel onzichtbare problemen op het gebied van warmteverlies zichtbaar worden gemaakt.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van een warmtebeeldcamera.DUMA Energieadvies werkt met de FLIR 6450, een hoogwaardige camera waarmee de kleinste details zichtbaar worden.

Met een thermografisch onderzoek worden de oorzaken van warmtelekken duidelijk zichtbaar gemaakt. Hiermee weet u waar en in veel gevallen ook waarom er warmte weglekt uit uw gebouw. Bovendien komen er regelmatig andere problemen aan het licht zoals optrekkend vocht dat op termijn kan leiden tot soms aanzienlijke schade aan het gebouw.

Een gebouw waar veel warmteverlies is kan oncomfortabel aanvoelen voor de bewoners of werknemers die er werken. Bovendien zullen constructies die permanent vochtig blijven op termijn schade aan het gebouw opleveren. Comfortproblemen kun je deels compenseren door de verwarming hoger te zetten, maar dat zorgt voor een onnodig hoog energieverbruik. 

Met een thermografisch onderzoek kunnen de volgende gebreken worden gedetecteerd:

  • Ontbrekende isolatie
  • Vochtproblemen en lekkages
  • Kieren, naden en gaten
  • Bouwgebreken
  • Onjuiste detaillering

Thermografie levert in veel gevallen duidelijke foto’s op waarbij bovengenoemde gebreken n oogopslag zichtbaar zijn. Met ons thermografisch rapport kunt u bijvoorbeeld een bedrijf die gespecialiseerd is in na-isolatie vragen om de problemen op te lossen, óf een bouwbedrijf in de arm nemen.

Herkent u de bovengeschetste problemen en overweegt u een thermografisch onderzoek? Een thermografisch onderzoek is relatief gezien niet zo duur en betaalt zich in de meeste gevallen (ruim) terug!

Neem contact op

Neem direct contact op!

Nieuws

We houden u graag op de hoogte van actualiteiten rond ons bedrijf en onze branche.