Rentekorting Energie Index

Verschillende hypotheekverstrekkers geven rentekorting voor energiezuinige woningen.. Daardoor kunt u besparen op uw maandelijkse hypotheek én energielasten.

Duurzaamheidskorting op de hypotheek

Verschillende hypotheekverstrekkers geven rentekorting voor energiezuinige woningen.. Daardoor kunt u besparen op uw maandelijkse hypotheek én energielasten.

Hoe werkt dat?

De Energie-index (EI) is een getal wat aangeeft hoe energiezuinig een woning is. Hoe lager de EI, hoe zuiniger de woning. Aan de onderkant van het spectrum bevind zich de energieneutrale woning met een EI=0,0 Maar zo ver hoeft u zeker niet te gaan voor de rentekorting.

De regels voor de rentekorting op de hypotheek verschillen per bank:

  • De Rabobank geeft rentekorting bij een Energie-Index van 0,6 of lager.
  • De ABN-Amro verstrekt rentekorting als je een woning koopt met een Energielabel A, óf verbouwd naar label A. Ter info: een woning heeft een Energielabel A als de Energie-Index 1,02 of lager is.

DUMA Energieadvies kan voor u de Energie-Index berekenen. Indien de gewenste Energie-Index niet wordt gehaald, dan berekenen we welke energiebesparende maatregelen er nodig zijn om wél in aanmerking te komen voor de rentekorting.

Woont u in een relatief nieuwe woning of zijn er energiebesparende maatregelen genomen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor deze korting. Hierdoor bespaart u tot enkele honderden euro’s per jaar.

  • Opname van de woning door onze adviseur.
  • Binnen 1 week ontvangt u de rapportage met de huidige EI en eventuele maatregelen voor de gewenste EI.
  • De Energie-Index wordt afgemeld en geregistreerd bij RVO. Daarmee heeft de woning een officieel energielabel dat 10 jaar geldig is.
  • All in prijs van €398,- inclusief btw. Wij rekenen geen voorrijkosten.

Neem contact op

Neem direct contact op!

Nieuws

We houden u graag op de hoogte van actualiteiten rond ons bedrijf en onze branche.